שלחת קורות חיים רבים ולא חזרו אלייך?

קורות החיים הם כלי שנועד לשווק אותנו כמועמדים ולכן יש להתייחס אליהם ככאלו. בעידן הנוכחי של הצפת ידע והיצע מוגבל של מקומות עבודה, עלינו להתייחס לקורות החיים כמסמך שיווקי, כ"פנים" שלנו בעיני המגייס, שעל פיהם יוחלט אם להתקדם איתנו בתהליך הגיוס או לא. מנהלי גיוס מקבלים כמויות עצומות של קורות חיים לכל משרה ועלינו לוודא שמכל קורות החיים שהם יקראו, הם יבחרו לפנות דווקא אלינו! מכאן שישנה חשיבות מאוד גדולה לנראות של קורות החיים שלנו ובמאמר הנוכחי ננסה לתת כמה טיפים לשדרוג קורות החיים שבסופו של דבר יובילו למענה גדול יותר מצד מעסיקים פוטנציאליים.

הטיפ הראשון ואולי החשוב מכולם הוא: עלייך להתאים את קורות החיים לדרישות המשרה המפורסמת.

חלילה לא מדובר על כתיבת נתונים שקריים רק בכדי להתאים לדרישות המשרה, אלא לנסח את קורות החיים על פי השפה של המודעה ולשים לב שהניסיון הדרוש כתוב בקורות החיים במפורש. למשל , אם פורסמה משרה לתפקיד במגזר השלישי לעמותה העוסקת בנוער בסיכון – יש לבצע התאמה אישית של קורות החיים למשרה אליה אתם מעוניינים להתקבל עם הניסיון שלכם בעבודה עם נוער או ניסיון קודם בעמותות שונות .

הטיפ השני רלוונטי למי מבינינו שמחפש עבודה במגוון תחומים

 מומלץ להכין קורות חיים נפרדים עבור כל תחום. למשל אם אני איש גיוס משאבים שמחפש עבודה הן בניהול , הן בגיוס משאבים והן בשיווק הרי שאכין 3 נוסחים שונים לקורות חיי. ובכל אחד מהנוסחים אדגיש את התחומים הרלוונטיים ביותר עבור אותה המשרה.

הטיפ השלישי והחשוב לא פחות הוא הנראות של קורות החיים שלכם.

למראה קורות החיים יש חשיבות,  והמשימה העומדת בפני מחפש העבודה היא  לעצב אותם באופן שימשוך את העין מחד אך לא יהיה מוגזם מאידך. מחקרים שנערכו בארצות הברית מצאו כי קורות חיים שנכתבו בגופן Corbel הועדפו על פני אלו שנכתבו ב־Tempus או Vivaldi. בישראל, כך מצא "כלכליסט", המעסיקים מעדיפים את הגופנים Times New Roman, Arial ו־David. על קורות החיים אם כן להיות מתומצתים אך מנגד מספיק מפורטים בכדי שיעידו על ניסיונכם. בהמשך לטיפ הקודם, זוהי סיבה נוספת מדוע כדאי להכין מספר נוסחים של קורות חיים כך שנוכל להשמיט פרטים שאינם רלוונטיים למשרה המוצעת ובכך להימנע מקורות חיים עמוסי מלל. סה"כ על אורך המסמך להיות עמוד עד עמוד וחצי.

הטיפ הרביעי מתייחס לסדר הכתיבה

מומלץ להתחיל כמובן בפרטים אישיים כמו שם מלא, אזור מגורים, שנת לידה, מס' נייד וכתובת אי-מייל. מייד לאחר מכן מומלץ להוסיף 3 משפטים מאוד מתומצתים על הניסיון שלכם, יכולותיכם וסוג התפקידים בהם אתם מעוניינים , למשל: "בעל ניסיון בעבודה עם אנשים", "מוטיבציה גבוהה להשתלב בתפקידי.."וכדומה. בהמשך המסמך הסדר הרצוי הוא : השכלה, ניסיון תעסוקתי, שירות צבאי, שליטה ביישומי מחשב ושפות. כמובן שאם עיקר נסיוננו הוא במסגרת קריירה צבאית הרי שנכתוב אותו לפני הניסיון התעסוקתי האזרחי. על הנתונים להיות כתובים בסדר כרונולוגי יורד מהתפקיד הנוכחי בהווה לתפקידים בעבר.

הטיפ החמישי

אם ביצעתם תפקיד שהוגדר מראש כזמני (כמו החלפה לחופשת לידה או פרויקט לזמן מוגבל), ציינו זאת בקורות החיים על מנת להימנע מיצירת רושם של חוסר יציבות תעסוקתית.

הטיפ השישי

יש לזכור כי עלינו לכלול בקורות החיים רק מידע שרלוונטי לנו כעובדים פוטנציאלים לכן ניתן להזכיר תחביבים רק במידה והם מעידים באופן כלשהו על יכולות יוצאות דופן שרלוונטיות אליך כעובד.

ומידע פנימי מאיתנו על הצד השני של המטבע.

מלבד הטיפים שסיפקנו עד כה, רצינו לתת לך מס' נקודות חשובות הנבחנות ע"י מנהלים ולהיערך אליהם בהתאם:

תחילה, במידה ואדם מציג בקו"ח וותק רב שנים במקום עבודתו,עשויה להישאל השאלה : "ייתכן כי אדם זה מפחד משינויים?" או לחילופין, מעברים ממקומות עבודה כאלו ואחרים יכולים לעלות שאלות בנוגע ליציבות התעסוקתית של אותו אדם. שנית, שימו לב לציין את שנות הניסיון ברצף, שנים חסרות עשויות להעלות את ההשערה כי המועמד לא עבד בשנים אלו או לחילופין, עסק בתחום אחר והחליט לחזור לתחום המקורי מסיבות שונות.. (אל תשאירו בידי המנהל להניח לבד מה הסיבות). חשוב לשים לב לנקודות אלו ולהימנע מפרצות וחורים שאינם מובנים למעסיק בקורות החיים שלך, עלייך לתת את המידע הברור והמשכנע ביותר לגביי הניסיון שלך כדי לגרום למעסיק לפנות דווקא אלייך!

לסיכום, קורות החיים הם כרטיס הביקור שלכם! לכן הם צריכים להיות ענייניים וממוקדים! 
אנו במתאם נשמח לסייע לכם בכתיבה וניסוח של קורות החיים באופן יעיל ומקצועי .

חזרה ללוח הראשי